miércoles, 21 de noviembre de 2018

RECORDANT : RAMBLA DE TORROELLA DE MONTGRÍ


                 EL  TEMPLE  PARROQUIAL  DE  SANT  GENÍS

( II )

                    Recordat en:
                     " Les Crítiques d'en Jussà"
                     Per : Jaume Costajussà
                     -----------------------------------

...Al arribar a les diades de la Festa Major ens alegrem poder presentar ja aquesta nova obra del Sr. Vert sobre la parróquia, i gaudir de les recerques i investigacions que va portar a terme. En nom de la Parróquia se li donaran les gràcies per l'estimimació que posar-hi en el present treball, i les llargues hores passades tant en els arxius de la Vila com en el del Bisbat. Amb aquella obra, tots plegats varem compendre millor no tan sols el significat del 375 aniversari, més encara, pendre conciència i estimació del bell temple que presideix la nostra Vila, de la seva història i dels seus fets.

En aquell aniversari, la providència ens dispensà la sort de retrobar la Pica Baptismal d'àmplies dimensions,que havía estat present en les celebracions litúrgiques des del s. XIV al XVII, mentre el temple s'anava construint, i que sortosament es va poder admirar-la col.locada en una de les capelles laterals. Com també es va sentir la satisfacció i en varem donar gràcies, per haver novament equipat el temple d'un excelent orgue de construcció macànica al estil clàssic, a la manera del que ja hi havíen existit.

Cal significar, la bona restauració portade a terme per l'Ajuntament de la nostra Vila, de les rodalies del temple, ajardinat tot l'entorn, i possiblement l'accés per una i altre banda, convertint-ho com a lloc de passeig i de repós.

                                                       ( Continuarà) 

No hay comentarios:

Publicar un comentario