viernes, 9 de noviembre de 2018

RECORDANT : ELS OLÍMPICS DE SABADELL

                  ANTONI  CULEBRAS  I  JULIANA

                               Munic  1.972


Recordat en :
"Les Crítiques d'en Jussà"
Per : Jaume Costajussà
-----------------------------------
Antoni Culebras i Juliana : va néixer a Badalona el 14 de Setembre de 1.950. Tenía una germana, M. Teresa, un any més gran que ell. El seu pare era funcionari municipal de Badalona. Antoni cursà el batxillerat al col.legi del Germans Maristes de la seva ciutat natal, posteriorment s'inscriví al col.legi Badaloní i acabà el PREU a la Residència Blume. La seva formació acadèmica continuà amb cursos d'infotmàtica, màrqueting i manegament a diferents centres de Barcelona. Ès casà amb Margarita Balbuena, ex-nedadora del C.N. Sabadell i van tenir dos fills, Marta i Antoni.

Antoni Culebras començà al món de la natació tard, als setze anys i per casualitat. El nostre olímpic practicava bàsquet als infantils del Club Joventut de Badalona, La Penya, i un bon día un company seu el convidà a participar en unes proves de natació per conmemorar la inauguració de la primera piscina a Badalona. Antoni Culebras venç sorprenentment i és inscrit per participar l'endemà a la tradicional " Travessia de Badalona". Antoni surt victoriós de la prova i venç en la seva categoría. Aquestes proves foren seguides per Jordi Llorenç, el que fou entrenador del Natació Badalona, el qual convencé a Culebras del seu gran futur a la natació i va fer que deixés momentàneament el bàsquet. Jordi Llorens li sabé inculcar disciplina,sacrifici i confiança en ell mateix; això succeïa a l'any 1.967. Dos anys més tard, al 1.969 fitxà pel C.N. Barceloneta i aconsegueix ràpidament alguns campionats de Catlunya i Espanya; és en aquest club on assoleix la internacionalitat. Ingressa a les files del C.N. Sabadell a l'any 1.972, club on aconseguirà l'entorxat olímpic.

Fins aleshores Antoni Culebras havia aconseguit els títols de Campió d'Espanya d'estiu en 200 metres estils, 4 per 100 lliures,4x100 estils, sots -campió en 100 papallona i 400 estils, etc. Recorda amb estima el seu primer títol de campió d'Espanya individual absolut celebrat a la piscina de Granollers, al 1.972, en la modalitat de 200 metres estils, ja que aconseguí la seva mínima ( 2.15.3) per poder anar als Jocs Olímpics de Munic.

                                                  ( Continuarà)




No hay comentarios:

Publicar un comentario