lunes, 26 de noviembre de 2018

RECORDANT :PRIMERS DOCUMENTS DEL TEMPLE

                  TORROELLA ,  EL SEGLE   XIV



Recordat en:
"Les Crítiques d'en Jussà"
Per: Jaume Costajussà
-----------------------------------
Dels primers temps del segle XIV, respecte al Temple, no tenim cap altre documentació, a part dels reculls de les visites pastorals a la parròquia. La primera correspon a la visita del bisbe Bernat de Vilamarí, el 20 de febrer de l'any 1.305, consignada en el llibre de visites que en obre un camí per a la indagació sobre la construcció del nou temple.

El bisbe va restar  deu dies a la vila, allotjat en una de les cases principals i, per tant, en contacte amb les classes preeminents. Probablement d'aquella visita episcopal sorgí el compromís o fundació per edificar un nou temple. El bisbe els recriminà per l'abandó en que teníen  l'església, ja que menaçava ruina.

A la vila existía un moviment febrós per la restauració del palau del Mirador, els paraires constituïts en gremi eran una font econòmica important dins la vila, el comerç i el transport per mar contribuia a aquell benestar, al nou pont del Ter permetía un millor acostament als nous conreus i en especial al del arròs, i mentrestant els vilatans es descuidaven la parróquia.

                                                        ( Continuarà )

No hay comentarios:

Publicar un comentario