viernes, 16 de noviembre de 2018

RECORDANT : ELS OLÍMPICS DE SABADELL

                  MIQUEL  JORDAN   I   ARENAS
                                SEÜL  1.988


Recordat en:
"Les Crítiques d'en Jussà"
Per: Jaume Costajussà
-----------------------------------

Miquel Jordan i Arenas, nasqué a Vilafranca de Còrdova el 8 de Març de 1.960. Als 5 anys i després de la mort  del seu pare arriba a Sabadell. Als 11 anys alternà l'escola amb la de feina, la primera de les quals fou com a repartidor de begudes a la tenda d'Anís del Ciervo del carrer Salut, que ara ja no i és. Quan va acabar l'EGB i Comerç posa punt i final als seus estudis i ; primer a Emilio Baqués, després a J.Saderra-situat a leshores en el carrer Josep Renom- i aprestos Tèxtil Ricart fins al 1.987.- És casà amb Nativitat i d'aquélla unió nasqué l' Isaac.

L'afecció al taekwondo sorgí a través de les pel.lícules de Bruce Lee, molt de moda durant els anys 74 i 75, i d'un amic que entrenava a l'escola d'Antoni Toledo." Jo no em podía permetre el luxe de pagar un gimnàs que fos semblant i trobà la boxa. El gimnàs era a la Plaça del Vallés, antiga plaça Caste,lla. Allà conegué Lluis Martínez, Olímpic a Londres, els germans Soler, Casado etc. " A mi ni m'agradava la boxa comi  esport, però si la preparació física que implicava" Bó i passant els anys i després d'importants esforços en Miquel s'inscriu en l'escola gimnàs d'Antoni Toledo-"el seu mestre"-, digué amb admiració- i entrenà amb un platònic Ireno Fargas" rebía cops per totes bandes, però jo en volía apendre". Al 1.981 participà per primera vegade al campionat de Catalunya i aconsegueix la medalls de bronze: és el començament d'una carrera plena d'èxits. És cinc cops campió de Catalunya; tres campió d'Espanya, i subcampió i subcampió d'Espanya. Participà en torneigs internacionals: a Palma de Mallorca quedà primer, a  Bilbao, tercer, a Sevilla,segon, a Tolosa de Llenguadoc, tercer, al Marroc, dues vegades primer. Fou Medalla de bronze als Campionats d'Europa, etc.

Veient la seva trajectòria, Toledo li proposà de dirigir un gimnàs, Dong Young Li, D'aquesta manera, Miquel podría "viure" mès hores el taekwondo; això succeïa al 1.987.

                                                 ( Continuarà)

No hay comentarios:

Publicar un comentario