viernes, 2 de noviembre de 2018

RECORDANT : ELS OLÍMPICS DE SABADELL

                    FERRAN  ORTUÑO   I   BLASCO
                         MÈXIC  1.968


Recordat en :
"Les Crítiques d'en Jussà"
Per: Jaume Costajussà
-----------------------------jugà -----
Ferrán Ortuño, nasqué a Granollers el 12 d'Octubre de 1.944. Anà  al Col.legi fins al 16 anys, tot i que després continuà estudiant idiomes, activitat que compaginava amb ek fútbol. Tenía dos fills: Ferran i Josep Manel, i una mica més tard va viure a Madrid.

S'inicià en " això del fútbol" al 10 anys, jugant amb l'equip infantil del Granollers, la ciutat que l'havía vist a nèixer. De fet fou el seu pare qui l'inicià en aquest esport, bon afeccionat, que a més a més, havía jugat amb el Júpiter i el Granollers ens els campionats de Catalunya.

Precisament amb el Granollers obtindría el seu primer títol el de Campió de juvenils. Els seus entrenadors en aquélla època foren Valls i Patro( Patrocini Ramón, un, històris del Centre d'Esports), aquest darrer ja quan Ortuño escalant ctegoríes, havia arribat al primer equip.

Al 1.966 fitxà pel Sabadell i poc després s'incorporà al servei militar, que faría a Ceuta, equip amb el qual jugà a 2ª Divisió, cedit pel Sabadell de Ricardo Rossón i Paieguito, el recordat tàndem directiu tècnic, que tingué durant tota la seva estada a l'equip arlequinat. A l'estiu del 67, un cop hagué acabat els deures militars reingressà al Sabadell. Aquella temporada inicià la lliga en un equip format per Martínez Isidro, Pini, Casado, Marañón, Muñoz, Vall, Palau, Seminario, Montesinos i Zaballa. Al Novembre, Ortuño ja havia entrat a formar part d'aquesta alineació titular.

Per cert, Ferran recorda perfectament la  Vella" Creu- Alta"on anà a jugar quan arribà per primera vegade al 1.966. Ès doncs un històric amb tota la solera que confereix haver actuat en aquell, anys desaparegut, inolbidable marc.

                                                  ( Continuarà)


No hay comentarios:

Publicar un comentario