sábado, 3 de noviembre de 2018

RECORDANT : ELS OLÍMPICS DE SABADELL


                      FERRAN  ORTUÑO  I  BLASCO

                        " UNA LLIGA EXCEPCIONAL AMB
                                           EL SABADELL "


Recordat en :
"Les Crítiques d'en Jussà"
Per: Jaume Costajussà
---------------------------------

La lliga 1968-69 fou un dels capítols històrics més excel.lents de la hstòtia arlequinada, amb aquélla participació final en la Copa de Ferias, després d'haver aconseguit el quart lloc de la clasificació. El sorteig va aparellar el Sabadell amb el Bruges belga i no es va poder superar la primera eliminatòtia, pero allà restà el patrimoni de la proesa d'un modest equip en aquella època.

Durant la temporada seguent, 1.969-70 Ortuño continuà jugant amb el Sabadell però només la lliga. La Copa ja la disputà amb el Reial Madrid, equip al que fou traspasat en una hàbil jugada de Ricardo Rossón, que va colocar Romero en el Barcelona i Ortuño en el Madrid. Per cert, aquélla primera competició que jugava amb els blancs de Miguel Muñoz-l' únic entrenador que tindría mentre jugués en el Reial- constitui el primer títol nacional absolut per a Ortuño.Ès una anècdota excepcional el fet que que l'eliminatòria de tornada amb el Barcelona fou precisament el partit dels successos "GURUCETA", amb la falta fora de l'àrea blaugrana que es convertí en penal i tota la sèrie de fets inoblidables que van marcar tota una època. En aquell partit, a més en que era recent el pas del Sabadell i el traspàs, Ortuño, fou xiulat moltes vegades en el Camp Nou, gairabé cada vegade que tocava la bola.

Ortuño, que va poder jugar encara durant l'última temporada activa de Paco Gento, no tingué sort en el Madrid, cosa que va fer que aquella bona campanya d'un excel.lent futbolista no quedés refectida. I la poca sort no fou esportiva, ja que el seu joc agradava i s'havía guanyat la titularitat. La desgràcia aparegué amb una lesió important-trencament de la tibia i el peroné-, que l'apartà de la primera fila.







No hay comentarios:

Publicar un comentario