miércoles, 21 de noviembre de 2018

RECORDANT : RAMBLA DE TORROELLA DE MONTGRÍ

                     EL TEMPLE  PARROQUIAL DE SANT  GENIS


( I )

                              RECORDAT EN :
                    " LES CRÍTIQUES D'en JUSSÀ"
                       Per : Jaume Costajussà Oliver
                     --------------------------------------------

Un 3 de maig de fa ja bastants anys es celebrà a la Parròquia de Sant Genís de Torroella de Montgrí, el 375 aniversari de la consagració de l'Església. Es va celebrar amb senzillesa, però amb tot el goig.

El Bisbe de Girona, monseñor Jaume Camprodón, acompanyat pels preveres de l'arxipreprestat, presidía una solemne concelebració, i l'església era plena a gom a gom pels feligresos torroellencs que es feien ressò de la data.

Al iniciar la celebració religiosa, es va llegir l'acte de la consegració, transcrita en el volum II dels llibres de defuncions que es conserven en l'arxiu parroquial i es recordava aquella història, amb els seus personatges i les seves manifestacions. "El 3 de maig del 1.609, festa de la Santa Creu, a les 6 del matí, el Bisbe Francesc Arévalo Suaso, inicià la llarga cerimònia de la consagració, seguida per la Missa de Pontificial i la solemne processió pels carrers de la Vila, engalanats i il.luminats per tots cantons"

En motiu d'aquesta celebració centenària va sugerir al Sr. Josep Vert i Planas, la celebració d'un treball sobre el Temple i sobre la Parròquia; aquella tasca, ja iniciada amb espumes, a través de diferents articles, publicats en el Llibre de la Festa Major i darrerament en el llibret titulat LA RELIQUIA DE SANT GENÍS, editat feia un any, va mereixa ser continuada d'una manera més amplia i extensa.

                                             ( Continuarà)

No hay comentarios:

Publicar un comentario