miércoles, 20 de diciembre de 2017

RECORDANT : LES BODES, UNA CRÓNICA DE SOCIETAT (Capitol VII )...

                       .......I LA CELEBRACIÓ DE LES FESTES MES IMPORTANTS
                                                 EN EL ÀMBIT SOCIAL I PRIVAT.




                                                                                 Según Comentario de :
                                                                                  MARTÍ LAYRET
                                                                                  En: LES CRÍTIQUES d'en JUSSÀ




L'HOTEL ESPANYA fou, durant molts anys, un auténtic centre per la societat sabadellenca distingida. Luxós, acollidor, petit però molt proporcionat, centrava la celebració de les festes mes importants en l'àmbit social i privat, citant solament els banquets de noces que s'hi van servir, realitzaren una auténtica crónica de societat , en aquesta mena d'esdeveniments protagonitzats per conegudes families de la nostra població.

2 de Maig de 1.901:
VAREN CONTRAURE MATRIMONI: FRANCESC  LLONCH - FRANCESCA  SALAS
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Així doncs, en la data indicada anteriorment, van contraure matrimoni, Francesc Llonch i Francesca Salas i el banquet es va compondre del plats sigüents: " Riz Regence- Saumon sauce tartare- Filet  Richelieu- Gelantine de chapon trufée- Aspergues en branches- Dinde trufée cresson-  Biscuit glacé- Desset assoti- Fruits- Fromatges- Fromatges variés- Café Mokka- Liqueurs- Cigarres de la Havane- Vins: Crûs du pays- Sauternes ainsi que Champagne Mumm"


UN ALTRE DELS MENUS QUE VAREN CRIDAR

L'ATENCIÓ.
-----------------------------------------------------------------------
... Un altre del menús que va cridar l'atenció ,va esser  el celebrat el 8 de gener de 1.903 i que fou donar per Anselm Badía  en obsequi a Joaquim Vilanova i Familia. La invitació es va fer en tela de setí, blanca, impressa a tres colors i en la qual encara s'hi llegía el nom de "Gràficas Tugas", com a peu d'impremta. El banquet es composava de :" Ostras verdes de Marennes-Encurtidos varios- Canelonis a la italiana-Perdices a la Richelieu- Langostinos salsa Tártara- Filete de Buey a la Bearnesa- Gelatina de faisán trufado - Capones asados -." i com postres : Sarah Bernardht i varis. Vins : Diamant."Rioja Clarete", Xereç , i xampany Möet Chandon.
En aquest  mateix any, 1.903, es serveixen entre d'altres les taules,  en les noces d'Angel Molins amb Carme Pagés( 10 setembre), Josep Tous i María Estany ( 15 octubre ), i Josep Morral amb Antònia Puigventós ( 3 Octubre ).
Andreu VIVES va contreure matrimoni amb Josepa Bracons y Sellarés, i el seu germà Francesc, amb María Planas i Nunell.

                                                                         ( ONTINUARÁ )


No hay comentarios:

Publicar un comentario