... .. CADA VEGADE ERA MÉS CÒMODE TRASLLADAR-SE A BARCELONA
Escrit d'en :
JAUME COSTAJUSSÀ
Per: LES CRÍTIQUES d'en JUSSÀ
A mesura que els anys anaven passant, el problema de la falta de clients, aguditzava. Cada vegade era més còmode traslladar-se a Barcelona i la majoría dels clients joves ja pernoctava a la capital, i feien igual les companyes de teatre amb regularitat. En molts aspectes era més interessant i certament allí teníen més incentius de distracció. Passava doncs que les habitacions no s'omplien totes i calia mantenir el personal i totes le s instal.lacions, per tant els números van deixar de ser positius o, quan menys, no tant interessants de quan el rendiment era normal. El negoci havia anat a menys, no pas per falta de qualitat sinó perquè havien canviat les costums.
L'ANY 1.933...
---------------------
Certament, una vaga hotelera en 1.933 va propicia el tancament definitiu de l'Hotel Espanya. De primer fou una cosa temporal, després es va reconsiderar la postura. S'ha d'advertir que Andreu Vives, havia mort, ell que havia portat magistralment la cuina. La familia va decidir retirar-se del negoci i anar a viure després al numero 30 de la pròpia Rambla, en un dels pisos que s'havien construít en el terreny que havía estat llar, anys passats, d'Agnés Armengol, de Badía.
L'Hotel Espanya va seguir donant banquets fins a última hora. L'últim ,la participació del qual m'ha vingut a mans, es datada del 13 de maig del 1.933 i,tenía per motiu la Festa de la Primera Comunió d'Antònia Abella Guillem. Es van menjar entremesos, canalons, llagosta a la brasa, Capons del Prat, biscuit, maduixes, fruita del temps i els invitables acompanyants finals...
(CONTINUARÁ )
No hay comentarios:
Publicar un comentario