DE LA "INAUGURACIÓ DEL CAMÍ VEINAL DE LA
CREU-ALTA A MATADEPERA"
Recordat en :
EN LES CRÍTIQUES d'en JUSSÀ
Per: MARTÍ LAYRET
La Fonda Espanya va servir el banquet conmemoratiu de la " Innauguració" del camí veinal de la Creu-Alta a Matadepera, el día 5 de Maig del 1.889, i el 21 de desembre de 1.891, el de "OBSEQUI a Josep Canalejas i els seus correligionaris". Els àpats de la època eren quantiosos i refinats en quantitat i qualitat i,al llarg d'aquesta història la menjaven els nostres avant-passats en aquesta mena de festes. Per exemple, en aquest homenatge a Canalejas, es va servir: " Du Riz Sainte Julita "- "Du Saumon du Rhin à la Tartare"- Filets de Boeuf à la Marengo- Gélatine de dindon- Des Pois au Jambon- Poulet d'Indes au Cresson- Des Biscuits glacés à la Vanille- Du Dessert assorti- Café Liqueur- Havane- Du Sauternes- Du Möet Chadon."
En els bons hotels i restaurants de l'època, es presentaven els menús escrits en francés, cosa que volía donar un caire de mundanitat i categoría als establiments. La merescuda fama que sempre ha gaudit la cuina francesa hi jugaba un paper molt important.
( CONTINUARÁ )
( CONTINUARÁ )
No hay comentarios:
Publicar un comentario